Фестивал предлага много забавления във Ветринци

Публикувано на вт, 30 май 2023
306 четения

Фестивалът “Седянка на полянка” за трета поредна година ще предложи много и разнообразни забавления на жителите и гостите на село Ветринци на 10 юни. Той ще започне в 10 ч., а главните цели на организаторите му от местното читалище “Напредък” са повишаване на екологичната осъзнатост на малки и големи и сплотяване на хората от селото, независимо от различните им интереси или поколения.
“И тази година сърцата ни ще бъдат стоплени от нашите гости – изпълнители на съвременна и народна музика на живо, очите ни ще се препълнят с красотите от работилничките и малките щандове с ръчно изработени неща, а стомасите ни ще ликуват от вкусната храна и напитки”, приканват организаторите на фестивала.
Музикални гости на събитието ще бъдат: етноформация “Кеминджиджи”, квартет “Ширити”, Георгия Павлова (jazz), Ира (reggae, soul, R&B) и децата от училището по изкуства и занаяти в Русаля. За присъстващите ще има множество работилници, лекции и други изненади, сред които занимания по цианотипия, Drum Circle, Таро Карти, “Свят на бъдещето” – творчески занимания за деца, беседа на Евгени Коев за прилепите и на орнитолога Красимир Христов за птиците. Изложба ще представи снимки от Хималаите, а за любителите на театралното изкуство ще има Плейбек театър и Представление за слушане “Сънят на сезоните”. Щандове ще предлагат продукти с безсмъртниче, домашна козметика, натурална парфюмерия, пчелни продукти и свободен пазар за дрехи, а други – веган кухня, индийски вкусотии, скара-бира и тестени и сладкарски изделия. За почитателите на спортните забавления организаторите са предвидили открит урок по карате, игра с еко въпроси, занимания с “ТърновоРънс” и Младежкия клуб в Ново село.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново