Фармацевтът Светлозар Христов – Заро записа нова песен

Публикувано на чт, 26 Ное. 2020
413 четения

Поп изпълнителят и фармацевт по професия Светлозар Христов – Заро реализира новия си музикален проект “Песен свята Българска”. Песента е с фолклорно звучене, а видеоклипът е заснет на Арбанаси. Музиката и аранжиментът са на Ангел Евтимов, а текстът на Пейо Пеев – творци, които от дълги години работят с едни от най-популярните български изпълнители. Във видеото участва и фолклорна формация “Веселяци” от Плевен.
Това е втората индивидуална песен на Светлозар. Първата е в стил модерна, клубна поп музика и е записана в Лондон в дует с Преслава Кръстева. Тя е дъщеря на неговия вокален педагог от Г. Оряховица – Аделина Колева, която продължава да го подкрепя и до сега.
“Експериментирам в различни музикални стилове, защото смятам, че всеки изпълнител трябва да може да изпълнява различни песни и да пее всичко, което му е на сърце. Аз съм завършил поп и джаз пеене, което е доста далеч от фолклора, но мисля, че той също ми се отдава”, споделя Светлозар и добавя, че никога не се е занимавал с народна музика. “Винаги при моите участия съм искал да завършвам с такава песен, която да накара публиката да си тръгва заредена с настроение и повече български дух”, казва още той, като се надява това да даде по-позитивен поглед на хората върху света около тях.
Светлозар е роден и израснал в Г. Оряховица. Пее от дете, но професионално се занимава с музика от 7 клас, когато влиза в музикална паралелка в СУ “Емилиян Станев” във В. Търново. Още като ученик се явява на различни кастинги и телевизионни формати, но не е голям техен привърженик. При множеството си участия в конкурси става носител на редица награди. “За съжаление по време на пандемията хората не обръщат нужното внимание на изкуството, но след като всичко отмине, именно то ще ги радва и ще ги върне към нормалния начин на живот, който в момента сме изгубили”, казва Светлозар. Той вече е подготвил и поредната си песен, която смята да реализира догодина.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново