Елена и Ваня – красивите и талантливи момичета на В. Търново и Г. Оряховица в сериала “Вина”

Публикувано на вт, 10 ян. 2023
5286 четения

Младата актриса Елена Телбис и сценаристката Ваня Николова са част от новия телевизионен сериал “Вина”, чийто първи епизод бе излъчен на 5 януари по БНТ 1. На Телбис, която е родена през 1990 г. в старата столица, е поверена една от главните роли – тази на Елина, запалена еноложка, знаеща перфектно всички термини и детайли за винопроизводството. Николова, която пък е родом от Г. Оряховица и е възпитаник на Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” във В. Търново, е една от трите сценаристки на сериала заедно с Нели Димитрова и Екатерина Николова.
Елена Телбис завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, специалност “Актьорство за драматичен театър” в класа на доц. Ивайло Христов. Позната е на зрителите с участията си в театрални постановки на Народния театър “Иван Вазов” и Театър “Азарян”. Работила е с режисьорите Явор Гърдев, Теди Москов, Десислава Шпатова и Александър Морфов. Тя е носител на годишната награда на НАТФИЗ за най-добра актриса за 2013 г. и е номинирана за “Аскеер” 2014 г. за изгряваща звезда.
Ваня Николова е журналист и сценарист. Тя стои зад редица хитови сериали, сред които “Връзки”, “Под прикритие”, “Четвърта власт” и др. Започнала е като сценарист на предаването “Сблъсък” по БТВ, с водещи Иван и Андрей. След това е работила в екипа на няколко риалити формата, сред които “Стар академи” и “Биг Брадър”. Сценарист е на филма “Голата истина за група “Жигули”” и автор на театралния спектакъл на своя любим Михаил Билалов “БУМ-БУМ: Еволюция на престъпното мислене”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново