Екипът на новия български филм “Смирен” идва за премиерата му в старата столица

Публикувано на пн, 13 февр. 2023
535 четения

Екипът на новия български игрален филм “Смирен” ще гостува на премиерата му във В. Търново. На 17 февруари от 19 ч. в кино “CineLand Iskra” зрителите в старата столица ще имат възможността да присъстват на прожекцията и да се срещнат с актьорите и режисьора, които включват града в първото си национално турне.
“Смирен” е дебютното игрално заглавие на Светослав Драганов, добре познат на публиката като режисьор на документални филми, сред които са “Животът е прекрасен, нали?”, “Децата на дружбата”, “Град на мечти” и “Живот почти прекрасен”. На миналогодишния София Филм Фест той получи Специалната награда на журито именно за “Смирен”, а след това и отличието за дебют на наградите на СБФД “Васил Гендов”, посочват разпространителите на филма.
В главната роля е актьорът Христо Петков, добре познат на българската публика от филмите “Възвишение”, “Бягство”, “В сърцето на машината”, “Дзифт”, “Лора от сутрин до вечер”, сериалите “Дяволското гърло”, “Под прикритие”, “Четвърта власт”, “Отдел “Издирване”. Специално участие в “Смирен” вземат актрисата Мария Статулова и певецът Сашо Роман. В актьорския състав влизат още Атанас Бачорски, Детелин Бенчев, Мирослава Гоговска, Яна Драганова, Сашка Братанова, Борис Луканов, Калин Гърдев и Здравко Драгнев.
Филмът “Смирен” изследва различни пластове от съвремието ни, разказвайки за няколко дни от живота на един мъж, а историята, която е с автобиографични елементи, залага на искреността и автентичната актьорска игра. Кинолентата, чието първоначално заглавие е било “Директор на водопад”, е копродукция с Румъния, а от българска страна негови копродуценти са Светослав Драганов и Катя Тричкова, стояща зад успешните филми на Стефан Командарев. Тричкова посочва, че “Смирен” е по-скоро като ирония и като намигване за един човек, който се опитва да обуздае демоните си и да се помири със себе си, за да може да се помири с другите.
Николай ВЕНКОВ
сн. Георги АНГЕЛОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново