Една от най-четените български писателки Ивинела Самуилова гостува във В. Търново

Публикувано на вт, 21 ян. 2020
534 четения

Една от най-продаваните и обичани български писателки Ивинела Самуилова пристига във В. Търново на среща със своите читатели. Пред тях тя ще представи новата си книга “Тъй рече баба Ега” и ще разкаже за себе си и своето творчество.
През 2016 г. авторката е победител в националния конкурс “Моята любима книга” за творбата си “Бабо, разкажи ми спомен”. В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите ѝ “Животът може да е чудо” и “Къде отиваш, пътнико?” спечелиха първо и второ място в националния конкурс “Книгата, която ме вдъхновява”. Романът “Жената, която търсеше любовта” бе удостоен с приза “Носител на всенародната любов” в конкурса “Копнеж по човечни книги”. “Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара “Любима книга на България” за 2015 г.
Самите читатели определят книгите на Ивинела като завладяващи, жизнеутвърждаващи, пробуждащи и преобразяващи… Вероятно защото веруюто на авторката е, че хората нямат нужда от поучения, а от вдъхновение за живота.
Ивинела Самуилова е родена в Севлиево, но е възпитаник на Великотърновския университет, където е завършила магистратура по богословие. Има редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология. Самата тя определя В. Търново като свой любим град.
Срещата с писателката ще се проведе на 20 февруари от 19 ч. в “Клуб Седем”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново