Дует „Шик“ и великотърновската публика си подариха много любов

Публикувано на ср, 31 май 2023
518 четения

Много любов си подариха изпълнителите от дует „Шик“ и великотърновската публика в концерт, който изпълни до краен предел Голамата зала на МДТ „Константин Кисимов“ в старата столица. Зрителите посрещнаха с бурни овации очарователните Виолета и Красимир Гюлмезови и не спряха да ги аплодират и пеят с тях, а емоциите завладяха всички и това се усещаше през цялото време.
„Добър вечер, Търново! Това е моят любим град. В тази зала се провеждаше „Мелодия на годината“ и ние се чувствахме толкова щастливи винаги, когато идвахме тук. Нямаше завист, нямаше борба за награди, а просто се забавлявахме и прекарвахме приятни часове заедно. Най-сетне се сбъдна мечтата ми да се завърна отново и да застана пак пред търновската публика“, каза в началото на концерта Вили. „Благодарим ви, че напълнихте тази немалка зала, която е с 644 седящи места“, добави с усмивка Краси.
С великолепно чувство за хумор, композиторът разказваше различни истории от творческия път на семейния дует, както и такива за създадените от него десетки хитове за „Шик“ и много други български изпълнители: Лили Иванова, Веселин Маринов, Нели Рангелова, Георги Христов, Орлин Горанов и Марияна Попова и др. Освен свои песни, Краси и Вили изпълниха и част от песните на тези техни колеги, както и такива на големите композитори и текстописци Тончо Русев, Евтим Евтимов, Александър Петров, Петя Дубарова и др. На сцената се изявиха и младите танцьори от Балетна школа “Грация” – Г. Оряховица, 7-годишната Анабел Даскалова с песента „Ангел в нощта“ и майка й Сиана Даскалова, която изпълни песента „Сродни души“ по музика на Краси Гюлмезов и текст на Мариета Ангелова.
Концертът завърши с два биса, много снимки за спомен с изпълнителите и автографи, а всеки който желаеше си закупи двойния албум на дует „Шик“, включващ най-доброто от тяхното творчество, както и новите им песни. Развълнувани от невероятното посрещане, Краси и Вили обещаха скоро отново да гостуват на търновската публика, която още отсега очаква с нетърпение новата среща.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново