Доц. Милен Михов връчи една от наградите „Училището в музея, музеят в училището“

Публикувано на сб, 13 юли 2019
152 четения

Депутатът от ВМРО и заместник-председател на Парламентарната комисия по образование и наука доц. Милен Михов връчи наградата „Училището в музея, музеят в училището“ на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна на официална церемония, състояла се на 12 юли в зала “Запад” на Народното събрание.

Специалната годишна наградата беше учредена за първи път през март т.г., по инициатива на председателя на Комисията по образование и наука в 44-то Народно събрание Милена Дамянова. Тя е за културни институции, реализирали образователни програми съвместно с училища и детски градини.

За престижното отличие, със свои реализирани образователни програми, кандидатстваха общо 15 културни институции от цялата страната. От тях компетентно жури от експерти номинираха три програми, като оценката бе подкрепена от Комисията по образование и наука.

Народните представители от Комисията определиха тазгодишния носител на наградата да е Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, а на второ място с равен брой гласове бяха класирани Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство в град Трявна и Художествената галерия в град Добрич.

Образователните проекти на първите трима носители на наградата „Училището в музея, музеят в училището“ са били реализирани повече от две години и, въпреки динамичното си развитие, във времето са показали устойчив характер; създадени са трайни връзки с образователни институции в регионален и в национален мащаб; обогатяват се с ново съдържание.

 

Идеята е наградата „Училището в музея, музеят в училището“ да се превърне в традиция, а не само като инициатива в рамките на 44-то Народно събрание.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново