Доц. д-р Калина Иванова вече е директор на търновската библиотека

Публикувано на ср, 18 сеп. 2019
573 четения

Доц. д-р Калина Иванова е новият директор на Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново. Тя е встъпила в новата си длъжност на 16 септември като сменя на поста досегашния шеф д-р Иван Александров. Промяната е заради желанието на Александров да участва в предстоящите местни избори. Той ще продължи работата си в библиотеката като зам.-директор.
Калина Иванова работи в “П. Р. Славейков” от 1993 г., като от 2001 г. е зам.-директор. Образованието и професионалните ѝ интереси са свързани с ръководство, управление и история на библиотеките и библиотечна функционална структура. През май 2017 г. получава почетния знак “Златен век” за принос в развитието на българската култура. Автор е на множество проекти, публикации и книги. Преподавател е в катедра “Книгоиздаване и библиотечно-информационни дейности” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и е член на УС на Българската библиотечно-информационна организация.
“Пред нас сега е 130-годишнината от създаването на първата публична библиотека, на която се водим приемник, така че подготвяме подобаващото отбелязване. Предстои ни провеждане на 18-ата международна конференция, която организираме всяка година. Като акцент в по-дългосрочен план ще посоча работата по подобряване на материалната база и книжния фонд на библиотеката”, сподели Иванова. Тя допълни, че силно се надява в планирания за изграждане нов административен център на града да бъде построена и обещаната модерна библиотечна сграда. “Надявам се дългогодишният ми опит като зам.-директор да ми помогне за този нов пост”, сподели Иванова.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново