Детските музикални и танцови школи отмениха участията си в страната и чужбина

Публикувано на ср, 11 мар. 2020
210 четения

Великотърновските детски музикални и танцови школи отмениха плануваните си участия на различни прояви в страната и чужбина.
Талантите от Детско естрадно студио “Румина” трябваше да отпътуват за Москва, където да се представят в международния фестивал “Best of the Best” от 27 до 30 март. Събитието се организира от Световната асоциация на сценичните изкуства.
“Много съжалявам, че няма да можем да се изявим на този голям форум, но проявихме разум и преценихме, че това е правилното решение. За да отидем, трябваше да пътуваме или с директен полет до Москва, което излиза много скъпо, или през Европа, което прави полета по-опасен, предвид ситуацията с коронавируса.
Хубавото е, че през февруари, малко преди разгара на епидемията, успяхме да посетим Рим и дори видяхме папата. За наше щастие всички се чувстваме добре. Сега имам покани да журирам в два много големи конкурса в Италия в началото на май, но предполагам, че събитията ще се отложат”, сподели Румяна Начева, ръководител на ДЕС “Румина”.
Петя Василева от Музикална школа “Елита” няма такива притеснения, тъй като тя и нейните възпитаници нямат планирани участия през март. Василева добави, че евентуалните им изяви ще бъдат през април, но това ще стане ясно едва когато датите наближат.
За момичетата от Танцово студио “Динамик” отпада участие в Русе, както и на “София денс фест”, на който ще имат възможността да се изявят през месец май, за когато е отложен.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново