Децата от класа по пиано на Десислава Братоева изнесоха традиционния си коледен концерт

Публикувано на сб, 17 Дек. 2022
546 четения

Децата от класа по пиано на Десислава Братоева изнесоха традиционния си коледен концерт. Всички малки пианисти са възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ и миналата вечер свириха пред препълнената Актова зала в гимназията.
Концертът започна с изпълнение на Кристияна Кирилова, която е в 11 клас и седмокласника Теодор Белев. Двамата изпълниха „Аве Мария“ от Бах/Гуно. „Теодор Белев тази година спечели трета награда от Международния конкурс „Звукът на времето“, а Кристияна вече има толкова много победи в национални и световни музикални състезания. Тя в този концерт направи две много сложни излизания на сцената. Първо пя под акомпанимента на свой съученик, а това е достатъчно трудно, защото те са още деца. Криси изпълни и „Лунната соната“ на Бетовен и едновременно с това рецитира стихотворението на Селвер Алиева „Вървим по острието на живота“, разказва Десислава Братоева и уточнява, че изборът на „Лунната соната“ е заради датата на Коледния концерт – 16 декември. В този ден светът чества 252 г. от рождението на Бетовен.
20 деца от 2 до 11 клас участваха в концерта. Всички те свирят на пиано при г-жа Братоева от постъпването им в училище „Емилиян Станев“ и остават в класа й до завършването си. Малките пианисти изпълниха коледни мелодии, аржентинско танго, унгарски танц от Брамс, българска музика на Веселин Стоянов. Концертът завърши с изпълнението на най-популярната коледна песен „Джингълс белс“, в изпълнението на Роксана Йонова.
Водещи на концерта бяха всички деца и тяхната преподавателка Десислава Братоева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново