Децата на Велико Търново ще могат да гушкат динозавър

Публикувано на чт, 1 авг. 2019
1337 четения

Децата на В. Търново ще имат рядката възможност да гушкат, милват и хранят динозавър. Тиранозавърът ще забавлява малчуганите като танцува, ръмжи и “хапе”. Всичко това е част от първото по рода си шоу, което организаторите са подготвили за великотърновските момичета и момчета. То ще се проведе на 4 август във Военния клуб до парк “Майка България”.
Програмата предвижда събирането на групи от по 25 деца, които ще влизат поетапно в часовете 10, 12 и 14. В рамките на 60 минути децата ще преживеят вълнуващи мигове с праисторическото животно. В палеонтоложкото шоу те ще могат да проследят историята на юрския период от живота на Земята. С помощта на опитни инструктори малчуганите ще присъстват на специално подбрани за тях експерименти и ще сглобяват скелет на динозавър.
“Децата ще хапнат любимата храна на нашия Тиранозавър, която е захарен памук. Рекс ще “нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци. Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червей, който може да си вземе вкъщи”, казват организаторите. След уникалния урок ще може да бъдат закупени и научни епруветки за домашни експерименти.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново