Денислав Иванов е стипендиант на Фондация “Бербатов”

Публикувано на вт, 11 авг. 2020
281 четения

Талантливият танцьор Денислав Иванов от Г. Оряховица стана финалист и стипендиант за 2019 г. на Фондация “Бербатов”. Той е сред тримата лауреати в категория “Изкуство” във възраст 9-12 клас. Всяка година фондацията на Димитър Бербатов отличава най-успешните деца в категории Наука, Спорт и Изкуство в три възрасти. Денислав Иванов бе номиниран от секретаря на Народно читалище “Напредък – 1869” в Г. Оряховица Ваня Недева за многобройните му призови места и награди в областта на танцовото изкуство в национални и международни състезания, както и за участието му в танцови спектакли у нас и зад граница.
Денислав Иванов е ученик от ХI клас на Природо-математическа гимназия “В. Друмев” във В. Търново. Възпитаник е на треньора и ръководител на балет “Калина” при Народно читалище “Напредък – 1869” Калинка Генова и хореограф Александра Драгова.
Фондация “Бербатов” избра талантливия Денислав за първи лауреат в областта “Изкуство” в трета възрастова група при изключително оспорвана конкуренция на талантливи ученици от Националното балетно училище в София. Изборът бе направен и според богатата с награди справка, даваща неоспоримо доказателство за успеха на Денислав през 2019 г.
Той е световен шампион на DANCE WORD CAP – Брага, Португалия, през 2019, където спечели първо място в стил “модерън” и второ място в стил “шоу денс”, носител на приз от същото световно първенство за най-добър изпълнител над 14 години във всички стилове.
Дени завоюва и първа награда в стил съвременни танци от международния танцов конкурс “Малки звезди” – София, 2019, първа награда от международния танцов конкурс “MOVMNT” – Русе, 2019. Печели също втора награда в стил съвременни танци от Националния танцов конкурс “България танцува” в Димитровград, първа награда и за най-добър солист от международния танцов конкурс “MOVMNT” – Русе 2020. младият талант е победител и Национален танцов конкурс “Българска роза” – Казанлък, 2020, който се проведе онлайн. Освен това е стипендиант на Министерството на образованието за 2020/2021 г.
Участва в танцови спектакли в Румъния – Национален театър на град Клуж Напока – спектакъл “Jiliets Love” с хореограф Mario Grosn и “Втора кожа” с хореограф Александра Драгова, представен при голям интерес в залита на Нов български университет в София.
Участие в шоу програма за наградите на БГ радио с хореография към песента на Миро “Огън”.
Денислав Иванов участва и във всички групови и индивидуални изяви на балет “Калина”, поставя свои хореографии за участниците от трета и четвърта възрастова група на балета.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново