Дария Симеонова представя филма “Майка” във В. Търново

Публикувано на ср, 11 ян. 2023
704 четения

Младата актриса Дария Симеонова и режисьорът Зорница-София Попганчева пристигат във В. Търново, за да представят филма “Майка”, носител на 4 награди от фестивала “Златна роза”. Прожекцията в кино “Palace” в Mall Велико Търново ще е на 14 януари от 18 ч. и е част от премиерното турне на новата българска кинолента. След прожекцията зрителите ще могат да се срещнат на живо с Попганчева, която е режисьор и на филмите “Мила от Марс” и “Воевода”, както и със Симеонова, за която това е дебютна главна роля в киното.
Филмът е вдъхновен от реалната история на една българка и от нейната борба да превърне травмата си от невъзможността да има свои деца в триумф на един различен тип “родителство”. Той докосва болката, която все повече съвременни семейства носят и крият, но разкрива и други пътища за постигането на това желание. Най-впечатляващото в житейската съдба на реалната личност, вдъхновила филма, е, че успява да трансформира своята мечта чрез работата и творчеството си, създавайки щастие и смисъл за хиляди деца в неравностойно положение на два континента.
“Майка” впечатлява с контраста и с кинематографичността си и пренася зрителя от живописната Широка лъка в едно от най-големите гета в света – Кибера, до кенийската столица Найроби. Всички деца, участници във филма както в България, така и в Кения, само с едно изключение, не са деца актьори – те са сираци или деца от улицата, което допълнително допринася за автентичността на лентата. Продукцията е на “Ем Кю Пикчърс – Зорница” – София, “Остлихт Филмпродукцион” – Германия, и “Фокус Медия” – Хърватия, с подкрепата на Националния филмов център, посочват разпространителите от “NO BLINK”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново