Д-р Йорданка Ненчева представи стихосбирката си “Солени времена”

Публикувано на пт, 29 Ное. 2019
218 четения

Д-р Йорданка Ненчева представи своята първа стихосбирка “Солени времена” в Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново. Книгата е изпълнена с поезия, присъща на нейната искреност и оптимизъм, умело съчетана със суровата действителност на нашето съвремие. Поезията ѝ обхваща значими периоди от личния и обществения живот и дейност на автора. След представянето на книгата д-р Ненчева си поговори с присъстващите както за поезия, така и за своята активна дейност в услуга на хората.
Дебютиращата поетеса е инициатор, вдъхновител и организатор на множество обществено значими проекти. Животът ѝ е посветен на благородни каузи, които да подпомагат жената от всички възрасти. Те обхващат предложения за промени в законодателството на здравеопазването и образованието, за повече шансове за реализацията на жените в сферата на бизнеса, политиката и властта.
Д-р Ненчева е учредител и председател на Асоциация “Да съхраним жената”. Под нейно ръководство Асоциацията става носител на отличителния знак на Министерството на труда и социалната политика за значими постижения в ефективното изпълнение на Закона за равнопоставеност на жените от 2018 г. Съорганизатор е на конкурса “Жена предприемач и мениджър на годината”, университетски преподавател във вуз, ръководител на отдел “Демографска и съдебна статистика” – ТСИ Варна, Изпълнителен директор на МЗК “Европа” София, зам.- директор на ЗПАД “Булстрад” ГА – Варна. Д-р Носител е на наградата “Маргарет Голдинг” за изключителен принос и лична служба в полза на обществото.
Организатор на срещата бе управителят на Центъра за социална рехабилитация и интеграция във В. Търново Маргарита Сариева.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново