Д-р Дочка Василева представя две книги в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”

Публикувано на вт, 29 сеп. 2020
272 четения

Доктор Дочка Василева представя днес във В. Търново своите книги “Думи зад оградата” и “Пътуване към обратната страна на вината”. Събитието ще се проведе в конферентната зала на Изложбени зали “Рафаел Михайлов” от 17,30 ч.
“Аз съм събирателен образ от непослушната дъщеря, вярната приятелка, досадната съпруга, строгата майка, добрата баба, услужливата съседка и не на последно място добрият чичо доктор. Всеки ме познава в различна светлина и сякаш най-непознатата ми страна засега остава точно тази на твореца”, казва авторката и допълва, че за нея писането е бягство от действителността.
Д-р Василева пише още от младежките си години, като тогава предпочита поезията. Стиховете ѝ обаче си остават неиздадени до момента, като тя предвижда да поправи това още през следващата година. Близо 60-те разказа в настоящите две книги са на различна тематика. Повечето ѝ текстове описват житейски истории от миналото и настоящето. Голяма част от участниците в тях са герои на Прехода, които по различен начин реагират на промените в живота. Някои от творбите са в жанра фантастика, други са хумористични, а най-малко са романтичните, споделя авторката и уточнява, че сборникът с разкази “Пътуване към обратната страна на вината” е второ издание. Първото е от 2011 г., като тогава то вижда бял свят, за да подпомогне една благотворителна кампания. Тъй като то не е официално представяно пред публика, пишещата лекарка решава да го представи заедно с новата си книга.
Д-р Василева е родена в стражишкото село Балканци, но от дете живее в Г. Оряховица. По специалност е ендокринолог. Въпреки че вече е пенсионер, продължава да работи в един медицински център във В. Търново и в Онкологията на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” като консултант. За прозата си авторката е носител на различни отличия, а част от творбите ѝ са издавани в редица сборници и литературни списания.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново