Близо 200 творци се състезават в Националния литературен конкурс “Асен Разцветников”

Публикувано на пн, 12 юли 2021
78 четения

Успешно приключи първият етап на Националния литературен конкурс “Асен Разцветников”, организиран от Община Горна Оряховица, НЧ “Напредък” и Литературния клуб, носещ името на бележития български творец. Второто издание на надпреварата за поезия и проза е на тема “С пламъка на родолюбието”, а срокът за участие в първата фаза на конкурса бе от 2 март до 30 юни.
Общо 223 творби се състезават в тазгодишното издание на националния конкурс. До края на месец август 5-членна журираща комисия ще оцени текстовете на 198-те участника от цялата страна и чужбина. Най-много творби има в трета възрастова група, в която са пишещите хора над 18-годишна възраст. В нея са подадени 95 стихотворения и 53 разказа и есета. Активни са и младежите между 14 г. и 18 г., включили се с 19 произведения в немерена реч и също толкова поетични. Най-малките участници от първа възрастова група, съставена от ученици от 11 до 14-годишна възраст, са представили 28 стихотворения и 8 прозаични творби, информираха организаторите.
В началото на месец септември на сцената на читалището ще бъдат обявени отличените участници. Предвидени са награди за първо, второ и трето място, както и поощрителни награди във всяка възрастова група в двата раздела.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново