Благотворителен концерт подготвят от „Плетеница“

Публикувано на пн, 18 сеп. 2023
232 четения

С благотворителен концерт по случай шестата си годишнина Фолклорен колектив „Плетеница“ ще подкрепи Сърф училище „Нестинарка“, чиято база беше отнесена при наводненията по Южното ни Черноморие. Събитието ще е на 29 септември от 19 ч. в Летния театър във В. Търново и входът за него ще бъде безплатен, но ще има поставени дарителски кутии, в които да бъдат събирани средства за доброто дело.
Концерт-спектакълът ще е посветен на фолклора и любовта към музиката и танца. На сцената ще излязат над 100 самодейци от “Плетеница”, облечени в чисто нови костюми, закупени по проект “Мъжка Сватба- Ергенска”, финансиран от Национален фонд “Култура” по програма “Любителски изкуство”. Изцяло новият репертоар включва авторски танци , автентични хора, обработени и автентични песни. Режисьор на продукцията е Николай Корчев, хореограф – Ваня Гавраилова, музикален педагог – Наталия Билчева, а дизайнер – Даниела Минева. Костюмите на децата са дело на Цанка Витанова, а останалите – на „Бродика“.
“Тази година решихме с концерта си да помогнем на едни хора, които с цялото си сърце създадоха сърф училището, отнесено от морето при наводненията неотдавна. В началото на лятото имах удоволствието да посетя това магическо място и се надявам, с наша помощ, то да бъде възстановено“, каза Корчев, който благодари на Община Велико Търново за съдействието за осъществяване на събитието.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново