Библиотеката при читалище “Надежда” организира литературен конкурс за деца

Публикувано на пн, 5 апр. 2021
99 четения

Библиотеката при читалище “Надежда” във В. Търново обяви литературен конкурс по случай Международния ден на детето 1 юни. Той е на тема “Детство мое вълшебно” и е в два раздела – къс разказ и стихотворение. Право на участие в него имат всички деца до 12-годишна възраст от училищата в областта, като всеки може да се представи с по една творба в категориите проза или поезия.
Крайният срок за предаване на произведенията в конкурса е 13 май. Творбите трябва да бъдат предоставени на хартиен носител в един екземпляр, подписан собственоръчно от автора и придружен с попълнен формуляр с трите му имена, навършени години, клас, училище, населено място, адрес и телефон за връзка и заглавие на текста. Всички разкази и стихотворения ще се събират на място в библиотеката при читалището или ще се изпращат по пощата. Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури, в което влизат писателят и литературен критик Владимир Шумелов и поетите Здравко Пеев и Снежана Иванова. Срокът за класиране на творбите е 20 май, като ще бъдат присъдени Първа, Втора и Трета награда в разделите “Проза” и “Поезия”. Отличените автори ще получат грамоти и предметни награди – книги. Награждаването е насрочено за 1 юни от 12 ч. в читалище “Надежда”, уточняват организаторите.
Конкурсът “Детство мое вълшебно” има за цел да вдъхнови написването на нови литературни произведения, с които да се стимулира развитието на детското творчество и въображение. С него се цели да се даде възможност на младите литературни дарования да изявят своята творческа индивидуалност и децата да се приобщят към българските ценности.
Конкурсът се провежда с любезното съдействие на Дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” при Община Велико Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново