Библиотеката към читалище “Надежда” стартира кампания за набиране на класическа литература

Публикувано на пт, 28 авг. 2020
350 четения

Библиотеката към читалище “Надежда” във В. Търново стартира кампания за дарения на романи и сборници с разкази или поезия от класически български и световни автори. Целта на инициативата е да се поднови книжния фонд на културната институция.
“Нашата библиотека разполага с почти всички класически заглавия, но тъй като те са сред най-четените, особено напоследък, повечето от тях вече са в доста окаяно състояние. Затова решихме да помолим всеки, който може, да ни дари романи, сборници с разкази и поезия на класически български и чужди автори, за да подменим нашите с по-нови”, сподели библиотекарката Бисера Дживодерова и допълни, че кампанията ще продължи неограничено време.
Библиотеката към читалище “Надежда” разполага с богат и разнообразен книжен фонд от близо 50 хил. единици. Тя е включена в Регистъра на обществените библиотеки в България. Разполага и с интернет читалня, с обособени 2 работни места и предоставя възможност за четене на периодични издания в електронен вариант. За да популяризира дейността и фонда си читалищната библиотека организира редица културни събития и инициативи.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново