Библиотекарка от САЩ се срещна с екипа на Регионалната библиотека

Публикувано на пт, 6 авг. 2021
161 четения

Екипът на Регионална библиотека “Петко Р. Славейков” във В. Търново се срещна с Нанси Болт. Тя е библиотекар от САЩ. В момента е председател на отдел за библиотечно обслужване на хора със специални потребности към Международната федерация на библиотечните асоциации и институти (IFLA).
Срещата се проведе в отдела за средношколци и възрастни читатели “Снежана Янева” към библиотеката. Болт разказа спомените си за първата среща и съвместната работа с Янева, която бе дългогодишен председател на ББИА и директор на Информационния център към Посолството на САЩ, с голям обществен принос за издигане на авторитета на българските библиотеки.
Гостенката се запозна с работата на екипа по време на COVID, разказа за дейността си, свързана с библиотечното обслужване на хора със специални потребности, както и за ситуацията в САЩ и в американските библиотеки през пандемичния период. В края на срещата за спомен и в знак на благодарност за съвместното партньорство във времето, Болт получи Плакет от 130-годишнината на библиотеката, фотоалбум “От красотата на старата столица” и огърлица от седеф, изработена от български художник, която тя много хареса, споделиха от културната институция.
Нанси Болт е дългогодишен приятел на българските библиотеки, координатор на проект Американо-български библиотечен обмен от американска страна и съдейства голяма част от български библиотечни специалисти да стажуват и обменят опит в американски библиотеки.
Николай ВЕНКОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново