Безплатни летни занимания за децата на Велико Търново предлага ОДК

Публикувано на пн, 4 юни 2018
1513 четения

Летни школи и занимания по интереси за децата и учениците ще предлага и това лято Общинският детски комплекс във Велико Търново. Заниманията ще се провеждат от 9 до 13 часа, както в сградата на ОДК на бул. „България” № 24, така и на ул. „Мармарлийска“ № 26, в Център по кариерно ориентиране. Там за първи път ще се предлагат и консултации по кариерно ориентиране. Големите ученици ще имат възможност да се запознаят с особеностите на пазарната среда, да бъдат подпомогнати при избора на професия от кариерните консултанти Тодор Видиновски, Даниела Марова, Венета Стефанова и Ивона Георгиева, които ще работят по график.

Лятната програмата на ОДК стартира от 2 юли с танцово студио „Обичам да танцувам“ в стиловете MTV, хип-хоп и модерн. Занимания с ученици от 1 до 10 клас ще се провеждат под ръководството на Валентина Караиванова.

Участниците в летните школи ще имат възможност да се запознаят с устройството на народните инструменти и да направят първи стъпки във възпроизвеждането на народна музика. Заниманията ще бъдат от 9 до 13 юли под ръководството на доц. Митко Димитров, диригент на народния оркестър на ДЮФА “Българче”. Лятната школата по акордеон с ръководител Веселин Атанасов ще работи от 16 до 20 юли.

С най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата на търновци през вековете могат да се запознаят любителите на историята. Те могат да посещават от 23 до 27 юли  заниманията на Клуба по история на родния край с ръководител Мария Джамбазова.

Школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова, диригент на народния хор на ДЮФА “Българче”, ще отвори врати от 30 юли до 3 август. В нея участниците ще мога да развиват певческите си умения, да разучават народни песни от различни фолклорни области. От 6 до 10 август, под ръководството на Петя Василева, стартира обучение по вокал. Ученици от 1 до 7 клас ще могат да разучават песни със съвременно звучене. Желаещите да се занимават с народни хора могат да посещават курса на хореографа на “Българче” Петър Петров от 13 до 17 август.

Лятната ваканционна програма продължава от 20 до 24 август със занимания по изобразително изкуство в школата на Лиляна Георгиева. Ателието „Творя, играя, мога” с ръководител Анелия Пейчева ще отвори врати от 27 август. В него деца на възраст от първи до четвърти клас ще имат възможност да творят изделия от хартия и естествени материали, ще изработват украси, аксесоари, пана и др.

Ваканционната програма приключва със занимателно обучение по английски език, за децата от предучилищна възраст и първи клас, под ръководството на Калоян Тотев. Школата по чуждоезиково обучение ще стартира също от 27 август.

“Всички занимания са безплатни. Желаещите да участват в нашите летни школи и ателиета могат да подадат заявление в деня на започване на съответната школа или всеки работен ден.”, обясни директорът на ОДК Анелия Пейчева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново