Безплатен кинофестивал гостува за три дни във Велико Търново

Публикувано на ср, 31 май 2023
1043 четения

Международен кинофестивал под открито небе ще се проведе от 8 до 10 юни във В. Търново. Събитието, озаглавено „Карантината“, ще се състои в подножието на Паметник „Асеневци“, където през трите фестивални вечери ще бъде прожектирана селекция късометражни филми на разнообразна тематика от цял свят в жанровете: игрален, документален, анимация и експериментално кино. Преди прожекциите на сцената ще се изявят изпълнители, които ще представят своя авторска музика на живо. Концертите ще започват в 20 ч., а филмите – в 21 ч., като всички те ще са с български и английски субтитри, уточняват организаторите и допълват, че входът за всички дни е свободен.
Кинофестивалът е част от Календара на културните събития на община Велико Търново. Негов организатор е Школа “Дедал” – Варна, която го провежда изцяло на доброволни начала. Изнесеното издание на „Карантината” се осъществява с подкрепата на: Община Велико Търново, Duppini Art Group, ТаМ и Солвеи? Соди.
През 2022 г. фестивалът премина при огромен интерес, събирайки стотици зрители, които се насладиха на 41 късометражни филма. Публиката слуша и авторска музика на живо от различни изпълнители: великотърновският дует Миланов/Паунов, еклектична и импровизационна музика, съчетаваща разнообразие от стилове – джаз, фънк, боса нова, фюжън и етноелементи от балкански, африкански и източни традиции, композирана от Николай Иванов – ОМ и изпълнена от “Two Men Orchestra & Vesela Morova”, както и варненското трио “Groove Lines Project” със смесица от фюжън, блус, джаз-рок и фънк, като композициите бяха предимно на Георги Харизанов.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново