Бате Енчо открива “Лято, кукли и приятели”

Публикувано на пт, 28 май 2021
240 четения

Популярният телевизионен водещ Бате Енчо ще открие тазгодишния Международен театрален фестивал “Лято, кукли и приятели” във В. Търново. Третото издание на артистичния маратон ще бъде реализирано в рамките на 3 месеца – юни, юли и август. В 13 последователни съботни дни от 11 ч. на сцената на “Арт Лято”, децата ще могат да се срещнат със свои любими герои, както и да се запознаят с нови приказни персонажи.
“И тази година въпреки притеснителната ситуация във фестивала има международно участие. Гости ще са актьори от Русия и Естония, които ще представят две много любопитни постановки. Ще има както вече познати от предишни издания и обичани театри, така и нови представления”, каза организаторът на фестивала Веселин Василев от Театър “Весел”.
Театралната програма започва на 5 юни с официално откриване и първата постановка “Една история с две мишки” на софийския Театър на колела. На 12 юни децата ще могат да гледат любимата приказка “Снежанка”, представена от актьорската трупа на столичния Театър ММ. Държавен куклен театър Варна ще се включи във фестивала с пиесата “Дядовото дворче”, която ще се играе на 19 юни. На 26 юни Държавен куклен театър Бургас ще представи на сцената на открито “Принцесите и змеят”, а на 3 юли Държавен куклен театър Пловдив – приказката “Болен здрав носи”. Театър “Хамелеон” от Пловдив ще зарадва децата със спектакъла “Лече Буболече” на 10 юли. Седмица по-късно, на 17 юли, Драматично-куклен театър Силистра ще съживи на сцената класическата приказка за Пепеляшка. На 24 юли актьорите от софийския Театър “Мале-мале” ще разкажат “Разбойническа история”, а в последната събота на юли Държавен куклен театър Видин ще представи “Дядовата ръкавичка”. През месец август ще са и двете международни участия. Театър “Деммени” от руския град Санкт Петербург ще изненада малките почитатели на театралното изкуство със спектакъла “Кукли и клоуни” на 7 август. На 14 август Център за изкуства “За Родопите” от село Бостина ще заложи на представлението “Кокошка с брошка”, а на 21 август Театър “Проект” от град Кохтла-Ярве, Естония, ще представи пиесата “Умка – бялото мече”. На 28 август домакините от великотърновския Театър “Весел” ще закрият фестивала с постановката “Празник по никое време”. В края на театралния форум ще бъде връчена и Наградата на публиката.
При неблагоприятни метеорологични условия представленията ще бъдат отлагани за следващия ден, уточни Василев.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново