Баристът писател Диего Галдино сподели, че вижда любовта навсякъде

Публикувано на вт, 25 юни 2019
334 четения

Диего Галдино е най-издаваният в чужбина италиански автор на романтични книги. Той посети В. Търново и сподели, че за него градът е приказка. При срещата със своите почитатели писателят не остана разочарован.
“В България открих много от Рим. Видях църквата “Св. Георги” в София и се оказа, че е от времето на император Константин. Имаше и други такива места. Може би затова тук се чувствам като сред приятели. Понеже съм привърженик на любовните истории, бях много приятно изненадан от факта, че вашият цар Борис е женен за италианска принцеса. Разказаха ми, че били много влюбени. Още с пристигането си във вашата библиотека видях в кабинета на директора картина с мъж и жена, които се прегръщат. Тогава реших, че аз имам сериозен проблем и той е, че виждам любовта навсякъде”, каза Диего Галдино пред великотърновци.
Италианският писател е автор на 7 романа, някои от които издадени в много страни по света. Шегува се, че вероятно е по-добър в описването на любовта, отколкото в преживяването ѝ в реалността, защото вече има втори брак. За него любовта е клада, чийто огън влюбеният трябва постоянно да поддържа.
“Преди много години харесвах едно момиче. То ми подари любимата си книга, като ми каза, че най-голямото ѝ желание е да види с очите си местата, описани в романа. Момичето беше много болно и болестта не ѝ позволяваше да пътува. Аз ѝ предложих да отида вместо нея и да заснема всичко, за да ѝ го покажа. На другия ден се качих на самолета, после пътувах с влак, с автобус и след дълги часове път пристигнах на мястото. Изпълних обещанието си. Направих албум със снимките, като към всяка добавих съответния текст от книгата и го подарих на момичето. За съжаление, заради здравословното си състояние тя се премести в друг град и така повече не се видяхме”, споделя писателят Диего Галдино. Това го предизвиква да напише любовна история, която за разлика от неговата да свършва добре, и така започва писателската му кариера.
Освен автор на любовни романи, италианецът е и собственик на кафене в Рим. Пред великотърновци баристът говори за страстта си към правенето на различни видове кафе. Според него капучиното е най-трудно за приготвяне и показва най-добре сръчността на бариста. След срещата в пълната читалня на Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” пет щастливки имаха възможността да пият кафе, приготвено лично от Галдино и да си поговорят с него. Една от тях го поздрави със свое изпълнение на роял.
Освен спомени от В. Търново италианският писател отнесе със себе си и картина на града, подарена му от неговите домакини от библиотеката.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново