Балетисти се класираха за световните финали по танцово изкуство

Публикувано на вт, 13 окт. 2020
155 четения

Девет танца на солисти на балет “Калина” при горнооряховското НЧ “Напредък 1869” са победители от онлайн конкурса “Dance Cup Bulgaria” (Български квалификационен танцов конкурс) в Пловдив. Те получиха квота и правото на участие за Големия световен финал по танцово изкуство “Dance World Cup” през 2021 г.
В онлайн квалификациите се представиха шестима солисти от балет “Калина”. За изпълненията си те спечелиха 5 златни и 2 сребърни медала. Денислав Иванов стана носител на златни медали и квоти в категория “джуниър”, в стил “модърн” и в стил “шоу денс”. Кристина Георгиева спечели златни медали и квоти в категория “джуниър” в стиловете “акроденс” и “танцово шоу”. Камелия Радева грабна среброто и квота, състезавайки се в категория “джуниър” в стил “лирикъл”. Ирен Мари Дочева стана носител на сребърен медал и квоти в категория “джуниър” в стилове “танцово шоу” и “модерн”. Габриела Мерджанова завоюва златен медал и квоти в категория “деца” в стилове “модерн” и “танцово шоу”. Прекрасно се представи и Рая Панова, състезател в категория “джуниър”, в стиловете “характерни танци” и “неокласика”.
Хореографиите на Денислав Иванов са поставени от Александра Драгова, а на всички останали победители – солисти от балет “Калина” – от Денислав Иванов. Записите на танците са осъществени на сцената на читалище “Напредък” в Г. Оряховица, където талантливите солисти репетираха през цялото лято. Техен ръководител и треньор е Калинка Генова, а неин помощник – Виолета Тошева.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново