Аутентик откриват фюжън фестивал във Велико Търново

Публикувано на пт, 28 юни 2019
213 четения

Тази вечер в Лапидариума българската етно формация Аутентик ще открият първото издание на фюжън фестивал във Велико Търново

Гостите и жителите на Търново ще имат възможността да се насладят на традиционен български фолклор, както и няколко авторски композиции на групата. Музикантите са приготвили освен български народни песни, също така и традиционни песни от Финландия, Ирландия и типично в техен стил, съчетани с разнообразни световни стилове. Аутентик подготвят и нов албум, част от който ще представят и тази вечер.

Любовта към музиката и българския фолклор поставя началото на създаването на етно/джаз/уърлд формация Аутентик, в края на 2012 година.

През 2015 година издават първия си самостоятелен албум –  „YesToday„

В процеса на утвърждаване на стила си колаборират с изключителни и световноизвестни музиканти и групи като: номинирания за „Грами“ басист – Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia-Herreros), Стоян Янкулов – Стунджи (Stoyan Yankoulov), Иън Стивънсън (Ian Stephenson), Сучет Малхотра (Suchet Malhotra), Banda Del Padre и др.

В сценичната биография на формацията фигурират участия на различни български и международни форуми и фестивали.

Някои от тях са: Етно Фландърс 2013 (Белгия), Фестивал на изкуствата „Априлци вдъхновява“ 2014, Етно Суидън 2015 (Швеция),  XII – то издание на „Европейска нощ на музеите“ 2016 (Сливен,България), Световната купата по Сноуборд, Банско 2017г., „Мини Джаз Фест“  2017г.(Велико Търново,България), Гластънбъри Фестивал 2017 (Англия).

Всичко това разкрива пред Аутентик нови хоризонти и засилва желанието им, чрез музиката, да покажат красотата на фолклора, по начина по който го чувстват, усещат и пресъздават.  Да представят традициите ни, като използват атрактивни и иновативни методи, по- достъпни за  младото поколение, като по този начин се превъръщат в съхранители и разпостранители на българското.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново