Артистично дуо представя изложбата си „Карантия“

Публикувано на вт, 19 сеп. 2023
135 четения

Артистичното дуо RAGS ще представи изложбата си „Карантия“ във В. Търново, а откриването й ще е в галерия „Narrativa” на 23 септември от 19 ч. с диджей програма от OSHOGY и парти на открито.
Изложбата ще запознае посетителите с работата на творческия екип, който е заедно още от студентските си години. Колаборацията е като жив организъм и е почти невъзможно да се предположи, че композициите им са създадени от двама артисти, тъй като са изключително хомогенни, посочват от галерията домакин.
В изложбата тялото става обект за изразяване на вътрешния свят с цялата му сложност, като се използват символи, цветове и форми, за да се представят и комплексните чувства и мисли в сложния процес на адаптация към заобикалящата среда. Изследвани са екологични, обществени и други системи за това как те се съпротивляват на промените, за да поддържат равновесие, и какви последствия настъпват, ако балансът се наруши. Многоклетъчните организми като обекти на наблюдение и влиянието на външната среда върху тях като процес, изменящ цялостната, приета за нормална външност, събуждат въображението и подканват към размисъл за тялото и неговата настъпваща деформация.Този “естествен” опит представя науката като източник на вдъхновение за да се изследва връзката между човешки организъм и външната среда на фона на борбата за равновесие и адаптация, посочват от галерията.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново