Артисти от 8 държави правят изкуство в старото училище в Горна Липница

Публикувано на пн, 26 авг. 2019
312 четения

Артисти от осем държави правят изкуство по време на десетото издание на  Арт резиденция „Старото училище“”, което се провежда в Горна Липница. Културният форум събра в павликенското село утвърдени автори от Англия, Китай, САЩ, Сингапур, Южна Корея, Гърция, Италия и Израел. Те творят на тема „Колелото на времето“.

В рамките на изданието в селото се случват редица културни събития. Корейските пърформанс артисти от Асоциация LaVie в петък представиха своя арт проект “Искам да живея в България като теб: Пътешествие в България“ в местното читалище „Зора-1876“. В рамките на разработката членовете на Асоциацията документират нови места, тяхната култура, изкуство и хора по проект, наречен „Искам да живея в…“.

“С Джесика се запознахме на една от срещите на културна фондация Бусан през ноември 2016 г. и си обещахме някой ден да направим проект заедно. През август 2019 г. най-накрая успях да спазя това обещание. Началото на нашето пътешествие в България бе през януари на 2019 г. Търсихме информация за места, на които никога не сме ходили, места, непознати на Корея, и накрая се спряхме на България. По време на престоя си в Горна Липница подготвихме един пърформанс и два кратки филма – “Дъх” и “Вятър”, обяснват гостите от Южна Корея.

сн. архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново