Арт инсталация представят в Лапидариума в Нощта на музеите във В. Търново

Публикувано на ср, 15 май 2019
185 четения

За 15-и път Регионален исторически музей – Велико Търново, се включва в инициативата Европейска нощ на музеите на Френския културен институт. На 18 май форматът ще се проведе в лапидариума на Археологическия музей, където ще бъде представена инсталацията „Съмнителен тебеширен кръг“ на норвежкия визуален артист Ларс Нордби.
Инсталацията е резултат от дългогодишният интерес и проучвания на Нордби върху темата за идентичността. “Съмнителен тебеширен кръг” е вдъхновена от френския философ Жак Рансие и неговият анализ на “The Master Builder” през рецензията на Морис Метерлинк. Мизанасцена в настоящата инсталация е свързан с подхода на Хенрик Ибсен, дематериалиразне на отношението за разбиране на идентичността. Инсталацията е своеобразна театрална пиеса, направена специално за вътрешния двор на Археологическия музей. Използваният глас в спектакъла е на Леонид Йовчев, композитор на музиката е Мириян Колев, а превод на текста е направен от Стефан Кръстев

Звуковата инсталация е с продължителност 13 минути и ще започва на всеки кръгъл час: 18,00 ч.; 19,00 ч. ; 20,00 ч.; 21,00 ч.; 22,00 ч. и 23,00 ч.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново