Arbanassi Summer Music сe завръща с четири великолепни концерта в средата на юли

Публикувано на вт, 6 юли 2021
289 четения

След година прекъсване, заради пандемията, Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music се завръща с четири великолепни концерта във вълнуващата среда на църквите-музеи „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Св. Георги“ в архитектурния резерват Арбанаси.

Единадесетото издание на музикалния форум ще е от 14 до 20  юли и ще представи произведения на Моцарт, Едуард Елгар, Оторино Респиги, Берлиоз, Густав Холст,  Бенджамин Бритън и Ленард Бърнстейн.

Културният форум извежда камерната музика от концертната зала и я вкарва в магнетичната църковна атмосфера, обединявайки музиканти и публика в едно неповторимо преживяване.

Първите две фестивални вечери ще са в уникалната с акустиката си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. В програмата на откриващия концерт на 14 юли е  Серенада за струнен оркестър в ми минор от Едуард Елгар и две произведени на Волфганг Амадеус Моцарт –  Дивертименто във фа мажор и Мотет „Exsultate, jubilate“. На 16 юли международната формация музиканти ще изпълни Старинни мелодии и танци, сюита ?3 от Оторино Респиги  и  „Летни нощи“ от Ектор Берлиоз.

На 19 юли фестивалната сцена се мести в арбанашката църква „Св. Георги“, където ще звучат творби на английските композитори Густав Холст и Бенджамин Бритън, както и симфоничната сюита „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн.

Избрани произведения от програмата на Arbanassi Summer Music 2021 ще бъдат представени в заключителния концерт на следващата вечер, 20 юли.

Творбите ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Белгия, Германия и България. Това са Александър Сомов – виолончело, Роберта Верна и Хеди Керпичан – цигулка, Демна Гигова – виола, Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас и сопраното Лор Бинон. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Arbanassi Summer Music се провежда от 2010 г. по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и съпругата му Юлита Фъсева, която е родена във Велико Търново. Домакин и организатор на събитието е Регионалния исторически музей с подкрепата на Община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на Старата столица за 2021 г. и е носител на престижния лейбъл  „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ .

Билети за фестивала се предлагат в Информационния център на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ?1  във Велико Търново, понеделник – събота от 10,00 до 18,00 ч., както и на място, непосредствено преди концертите.

 
Още за Arbanassi Summer Music на https://www.arbanassisummermusic.com/bg

 

 

Arbanassi Summer Music 2021

Програма

14 юли (сряда), 19,30 ч.

Църква  “Св. Архангели Михаил и Гавраил“, Арбанаси

 

Серенада за струнен оркестър в ми минор от Едуард Елгар

Дивертименто във фа мажор, KV 138 от Волфганг Амадеус Моцарт

Мотет „Exsultate, jubilate“,  K. 165 от Волфганг Амадеус Моцарт

 

 

16 юли (петък), 19,30 ч.

Църква  “Св. Архангели Михаил и Гавраил“, Арбанаси

 

Старинни мелодии и танци, сюита ?3 от Оторино Респиги

Летни нощи от Ектор Берлиоз

 

19 юли (понеделник), 19,30 ч.

Църква „Св. Георги“, Арбанаси

19:30 часа

 

Сюита „Свети Павел“ от Густав Холст

Обикновена симфония от Бенджамин Бритън

Уестсайдска история, сюита от Ленард Бърнстейн

 

20 юли (вторник), 19,30 ч.

Църква „Св. Георги“, Арбанаси

 

(избрани произведения от програма 2021)

Сюита „Свети Павел“ от Густав Холст

Старинни мелодии и танци, сюита ?3 от Оторино Респиги

Уестсайдска история, сюита от Ленард Бърнстейн

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново