Александър Урумов представи новата си книга в Mall В. Търново

Публикувано на пт, 19 Апр. 2019
121 четения

Mall Велико Търново бе домакин на среща с писателя и драматург Александър Урумов. В книжарница Booktrading авторът представи новата си творба “Татко, обичай ме”. “Това е книга, посветена не само на бащинството. В нея аз съм концентрирал целия си житейски опит”, сподели творецът още в началото на творческата вечер. В своята емоционална изповед авторът разказва лични преживявания.
На срещата с великотърновци Александър Урумов сподели за семейни истории, свързани с неговото раждане. Как въпреки предупрежденията, че има опасност да изгуби живота си и съветите да направи аборт, неговата майка е избрала да му даде живот. След това сподели как при смъртта ѝ, 30 години по-късно, нейното любимо куче умира в същия момент на километри от нея. Говори за емоциите, които е изпитал, когато неговата съпруга е раждала. На срещата бяха засегнати и темите за осиновяването, прошката, за новите европейски ценности и сблъсъка им с традициите и морала. Присъстващите също взеха активно участие в дискусията.
Урумов разказа, че написаното в книгата е плод на много разговори и коментари, свързани с темата за семейството, отношенията в него, както и за отговорността на родителите спрямо децата и тяхното изграждане като личности. Книгата съдържа 7 глави, в последната от които авторът е събрал 24 съвета към своите наследници. “Трябва да говорим с децата си. Когато на мъжа е дадена власт и отговорност да бъде глава на семейство, неговите думи също имат власт. Те изграждат характера на детето и ако са на място, ако са заредени с мъдрост и смисъл, то ги носи в себе си цял живот”, обърна се към присъстващите писателят.
За Урумов това е шеста книга. Започва да издава своите произведения през 2009 г. Публикувал е 3 сборника с къси разкази. Романът му “Али, безсмъртния” е бестселър през 2016 г. Написал е 7 пиеси, които се играят в различни български театри и са високо оценени от публиката и критиката. Урумов разказа, че води и уроци по творческо писане, в които обучава хора от 27 държави.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново