Албена Стефанова – Слънчева издаде първата си книга за деца

Публикувано на пт, 23 Ное. 2018
275 четения

Книгата за деца “Имам си мъничка тайна” беше представена снощи във Военния клуб във Велико Търново. Неин автор е Албена Стефанова – Слънчева. Сборникът включва стихове, поеми, гатанки, педагогически игри, както и аудио- диск с изпълнение на четири авторски песни, посветени на годишните времена.
Три от песните прозвучаха по време на премиерата. Те са по стихове на Албена Стефанова – Слънчева. Музиката е на младия и талантлив композитор от Сандански Кристиян Ячев, а изпълнителите са от Детско естрадно студио “Румина” във Велико Търново.
Редактори на книгата са Сашка Александрова и Красимир Манев, а художници на прекрасните илюстрации са ученици от търновските СУ “Владимир Комаров” и СУ “Емилиян Станев”, ОУ “Отец Паисий” в Габрово и ОУ “Св. Иван Рилски” в Балван.
Албена Стефанова – Слънчева завършва “Библиотекознание и библиография”, а след това и “Предучилищна и начална училищна педагогика” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.
Авторката има множество награди за поезия и проза. Произведенията ѝ са поместени в шест издадени авторски книги: “Врати за безкрая”, “И трескаво затърси светлина”, “Нестинарка”, “Змийска пътека”, “Бяла чешма”. Проектът “Имам си мъничка тайна” е нейният първи опит да твори за деца.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново