Актьорът Любомир Бъчваров е отличен с награда ИКАР

Публикувано на пн, 5 апр. 2021
184 четения

Актьорът Любомир Бъчваров получава награда ИКАР 2021 “За чест и достойнство”. От 1974 г. престижните отличия в областта на сценичните изкуства по традиция се връчват в деня на театъра 27 март, но за втора поредна година заради епидемичната обстановка провеждането на церемонията бе отложено. Събитието ще се състои на 11 май в Народния театър “Иван Вазов” и ще бъде излъчено по БНТ.
Любомир Бъчваров е роден във В. Търново на 29 септември 1941 г. Завършва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1967 г. със специалност актьорско майсторство. Работи в Драматичен театър “Крум Кюлявков” в Кюстендил, Драматичен театър “Боян Дановски” в Перник и Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” в родния си град. Бъчваров е член на САБ и почетен член на СБЖ.
От 2019 г. актьорът играе Стефан “Чефо” в сериала “All Inclusive”. Участвал е в “Под прикритие”, “Столичани в повече”, “Капитан Петко войвода”, “Под игото”, “Капитанската дъщеря”, “Умирай само в краен случай” и много други филми и сериали. Бъчваров има десетки роли и в телевизионния театър.
В тазгодишното издание на наградите ИКАР посмъртно за изключителен принос към театъра ще бъде отличена незабравимата актриса Татяна Лолова.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново