Актьорът Любен Чаталов представя дебютния роман на Светлана Любомирска във В. Търново

Публикувано на вт, 12 окт. 2021
265 четения

Известният български актьор Любен Чаталов пристига във В. Търново, за да представи със своя актьорска интерпретация дебютния роман на Светлана Любомирска “Прекъснати връзки”. Книгата вече намери своето място сред най-добрите, издавани в последните години текстове с българска криминална проза, и се радва на голям интерес от страна на читателите.
Събитието ще се проведе на 15 октомври от 18 ч. в хотел “Алегро”, с вход свободен. В него ще се включат също издателката Ива Спиридонова, в ролята на водещ, редакторът на книгата Камелия Кондова, писателят Тео Буковски и издателят Симеон Аспарухов.
“Проблемът за липсата на любов и последиците от необичането и отхвърлянето, оковите на обстоятелствата, сложността на човешките взаимоотношения, крехкостта на тънката червена нишка – кръвната връзка, която ни свързва завинаги с някого… и онова страшно острие, което я прекъсва, държано от човешка ръка. Докога сме хора, откога сме хора и как сме хора? Тези въпроси задава тази книга. И напомня най-важното – човеци сме само когато обичаме”, казва за романа Спиридонова.
“В моята книга се сблъскват много противоречиви ситуации. Разкриват се сложни семейни взаимоотношения. Те засягат конфликтите между майка и дъщеря, съпруг и съпруга, отхвърляне, травми в детството и последствията от тях. Описаното е много близко до нас както в съвремието, така и по всяко време. С романа си целя да напомня, че е много важно добре да осмисляме нашите действия, които понякога могат да са и фатални”, споделя авторката на “Прекъснати връзки”.
Великотърновката Светлана Любомирска по образование е психолог, но е позната най-вече като артист от екипа на МДТ “Константин Кисимов”, където през годините е била в балета, в хора и е изпълнявала самостоятелни роли, сред които дори драматични. Мнозина наричат Любомирска търновската Силви Вартан, заради приликата ѝ със световноизвестната певица, родена в България.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново