Актрисата Здрава Каменова представя новия си спектакъл във Велико Търново и Павликени

Публикувано на чт, 17 юни 2021
418 четения

Броени седмици след премиерата си на софийска сцена новият спектакъл на режисьора Гергана Димитрова „Машините са кучки“ ще бъде показан във Велико Търново и Павликени. В постановката участват Здрава Каменова и Александър Митрев. Мултимедийният спектакъл показва играта на въпроси и отговори между машина и човек за това как ще изглежда светът утре.

Случвало ли ви се е да спорите с GPS-а? А да проклинате колата си или да обвинявате телефона си, че не ви разбира? Какво точно очакваме от техниката, какво мислят машините за нас? Можем ли да създадем съвършена машина, ако самите ние сме несъвършени и колко валидни са днес трите закона на роботиката на Айзък Азимов?

Тези въпроси си поставя “Машините са кучки” – най-новият спектакъл на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, по идея на Иво Стаменов – ОттО. Сценографията и видеото на живо са дело на Никола Налбантов, а музиката е създадена от Павел Терзийски.

Пиесата ни запознава с Герда, която точно днес е решила да поеме на път, да остави всичко, да се опита да стигне там, където мечтае. Единствените ? партньори в това пътешествие са машините, в чиито добри намерения и способност за емпатия човечеството отдавна се съмнява.

Здрава Каменова и Александър Митрев превеждат публиката през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от живота на Герда, в които основна роля играят един GPS, един телефон и една кола.

На 21 юни (понеделник), от 19:30 ч. спектакълът ще бъде представен във Велико Търново в най-новото пространство за културни събития – „Залата“. Местата са ограничени до 50, заради противоепидемичните изисквания. Своето място можете да запазите като изпратите съобщение в събитието във Фейсбук.

FB събитие: https://fb.me/e/2hfNmboeM

На 22 юни (вторник), от 19:30 ч. в салона на НЧ „Братство-1884“ е събитието в град Павликени. Това ще бъде и първата възможност павликенчани да видят подобренията в залата на читалището след големия ремонт, който в последните месеци беше извършен там. Билети могат да се купят от касата на читалището.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново