Актриса от великотърновския театър с роля в хитов комедиен сериал

Публикувано на ср, 9 сеп. 2020
595 четения

Солистката на великотърновския театъра Полина Петкова влиза в хитов български комедиен сериал. От петък талантливата актриса ще се появява на малкия екран в епизодите на филма „All Inclusive“. Тя е избрана да участва в сериала след кастинт и играе рецепционистка. Красавицата си партнира с актьорите Ненчо Балабанов, Любен Кънев, Елена Атанасова и София Маринкова, които изпълняват главните роли в комедията. В една от сцените неин екранен партньор ще бъде и рап звездата Кристиан Талев-Криско.

«Нямам търпение да видя как съм се справила с ролята. Впечатлена съм професионализма на всички колеги, има какво да науча от всеки един от тях. Съвместната работа с Ненчо Балабанов беше истинско удоволствие. В живота той е толкова забавен, колкото е и на сцената», сподели впечатленията си солистката на Музикално-драматичния театър «Константин Кисимов» във Велико Търново. И допълни, че снимките на сериала са били през юли и август в луксозен хотел във Велинград.

Полина Петкова е част от състава на великотърновския театър от 2016 г., участва във всички музикални постановки, но успешно се справя и като драматична актриса. Повече от 10 са нейните сценични превъплъщения в спектаклите на храма на Малпомена в старата столица. Сред тях са оперетите „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“ и „Баядерка“ на Калман, мюзикълите „Криворазбраната цивилизация“, „Вражалец“ и „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”. На 9 септември от 20 часа тя ще участва в оперетата „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов, а на 12 септември от 10,30 часа ще излезе в ролята на Патиланчо в детския мюзикъл „Патиланци“. И двете представления ще са на откритата сцена на Летния театър в парк „Марно поле“ във Велико Търново.

Полина е възпитаник на музикалната паралелка при СУ “Емилиян Станев”, където нейния музикален талант развива голямата Мария Касабова. Завършила е бакалавърска и магистърска степен по класическо пеене във Вокалния факултет на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в София.

Актрисата дебютира на телевизионния екран в последния девети сезон на „Откраднат живот“, където в няколко поредни епизода играеше лекар стажант. Красавицата е шампионка по спортно катерене и е носител на 19 медала от национални и европейски състезания. Снима се и като модел, а нейна страст са кросовите мотори.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново