Аделина Колева с майсторски клас в Хисаря

Публикувано на вт, 25 авг. 2020
361 четения

Вокалният педагог Аделина Колева при НЧ “Напредък 1869” – Горна Оряховица, проведе майсторски клас в Хисаря и оценява двата етапа на националния конкурс с международно участие “Петнадесет лалета”, Хисаря.
Музикалната надпревара журирана от Мими Иванова, Развигор Попов, Аделина Колева, Ефтим Чакъров, Валери Костов и д-р Тихомир Радев, оцени и награди талантливите участници. За втора поредна година Колева, която е позната с дарбата си да шлифова млади изпълнители, води майсторски клас в града на “живата” вода по покана на Иван Димов – организатор на конкурса “Петнадесет лалета”. “Тази година от 3 до 9 август се обучаваха 10 изпълнители, които са от град Хисаря и работят с различни вокални педагози. Вече познавам децата и с огромно удоволствие дообогатявах таланта им в дълбочина. Работих по 3 часа индивидуално с всяко дете и общи репетиции с моментно създаден състав”, разказа Аделина Колева
Разнообразието и интереса у участниците провокира и Preslava Krasteva – млад музикант, обучаващ се в Лондон, дъщеря на Аделина Колева. Всекидневните едночасови занятия, свързани с танци и импровизации, водени от Преслава, дадоха на участниците нов креативен поглед за обучение в песенното музикално изкуство.
В края на септември ще се състои общ концерт на съставите на Аделина Колева – от Народно читалище “Напредък 1869” – Горна Оряховица, и читалище в София заедно с участниците от майсторския клас, който ще се проведе отново в Хисаря.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново