9-годишната Ангелика и баща й Стоян завоюваха Гран при в Румъния

Публикувано на ср, 7 Авг. 2019
878 четения

9-годишната Ангелика Любомирова и нейният баща Стоян Любомиров от Велико Търново завоюваха Гран при от 10-ото издание на Международния музикален конкурс “Music for kids”, който се е провел в румънския град Яш. Малката певица е възпитаничка на Вокално студио “Таланти” при читалище “Искра”. Възпитаничката на музикалния педагог Венелина Пъневска завоюва и второ място във възрастовата си група, в която бе единствен представител на България. Чаровната Анджи спечели симпатиите на журито с изпълнение на песен на Стиви Уондър.
В категорията “Семейства” Ангелика в дует с баща си Стоян трогнаха журито и организаторите с песента от филма “Маската на Зоро”. С нея те спечелиха голямата награда на конкурса – трофеят Гран при.
Над 90 участници от осем страни са се състезавали в конкурса в различни категории – за солисти, вокални ансамбли и семейства. 10-членно международно жури с представители на всички държави участници оценяваше малките таланти от цял свят. До финала на престижния форум се стига след предварителни музикални битки за Румъния и Молдова, а за останалите участници – само с покани от специални представители на конкурса. За България такъв представител е великотърновката Румяна Начева. Ангелика Любомирова получи поканата да представи България след участието си в Международния конкурс за млади изпълнители “Сребърна Янтра 2018”, чийто директор е Начева.
Освен двата приза, изпълнителката от ВС “Таланти” получи и покана за участие в Международния конкурс “EURO STARS MALTA”, лично от директора на форума, в който участието също става единствено чрез специална покана.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново