88 млади автори представят свои творби в изложбата “Продължавай”

Публикувано на ср, 8 май 2019
426 четения

88 млади автори ще покажат над 150 свои творби в изложбата “Продължавай” (“Go ahead”).Експозицията е подредена в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във В. Търново, а официалното откриване е на 10 май от 17 часа. Всички произведения са предварително селектирани. Изложбата има и конкурсен характер, като в състава на журито влизат художниците Ганчо Карабаджаков, Мариета Конова, Красимир Русев, Николина Джановска, Симеон Захариев и Иво Станев.
“Тази изложба е много важна за Съюза на българските художници – В. Търново. През изминалите години във всички организирани от нас форуми винаги се получава дисонанс между младите и по-възрастните участници. Ето защо решихме сега да поканим само автори между 18 и 35 години. Творбите са новаторски, модерни, използваните техники са често нетрадиционни. Младите хора не изпитват съмнения и ограничения, те са уверени в себе си и искат да се покажат и докажат. Така те ще заявят своите стремежи и позиции към изкуството”, сподели Николина Джановска, член на Управителния съвет на търновското представителство на СБХ.
Партньори на събитието са няколко институции – Общината, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, СБХ, Народна библиотека “П. Р. Славейков” и частна галерия “Дориан” – Плевен. Благодарение на тях са осигурени различни парични и други награди. Една от тях е участие в седемдневен живописен пленер “Оряхово 2019”. Плевенската галерия предоставя като награда организирането на самостоятелна изложба за избран от журито автор.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново