45 издателства представят нови заглавия във „Фоайе на книгата с автограф“

Публикувано на ср, 17 Апр. 2019
170 четения

45 издателства ще се включат в панаира на книгата „Фоайе на книгата с автограф“ , което започва от утре като част от Международно туристическо изложение „Културен Туризъм“ – В. Търново. Те ще представят най-новите си заглавия в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, ще организират творчески срещи с 20 писатели и две филмови прожекции.

В училища и детски градини в старата столица съвременни български автори ще се срещнат с най-малките си читатели.

Акцент в тазгодишното „Фоайе на книгата с автограф“ ще са издателства от Централна Северна  и Източна България, както и великотърновските издателства, и популяризиране на книжна продукция не предлагана в големите вериги книжарници.

Четвъртото издание на панаира на книгата е инициатива на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“, подкрепена от Община В. Търново, Министерство на културата, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и осем училища.

Изложението „Фоайе на книгата с автограф“ ще бъде открито утре в 10,30 часа в ДКС „Васил Левски“ в присъствието на библиотечни специалисти от региона на В. Търново, писатели и издатели. В 11,00 ч. на откритата сцена официално ще бъде даден старт и на шестнадесетото издание Международно туристическо изложение „Културен туризъм“.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново