30-о представление на великотърновска сцена празнуват трима млади актьори

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
239 четения

Своето 30-о представление във великотърновския театър ще изиграят младите актьори Никол Бойчева, Кирил Милушев и Боян Фърцов. Те са част от състава на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ само от една година, но бързо спечелиха почитатели и се превърнаха в любимци на публиката.
Тяхното 30-о излизане на сцената в спектакъл на МДТ е на 7 декември от 19,00 часа в постановката „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. По повод предстоящия празник 8 декември за студентите са предвидени промоционални билети. Със студентска книжка на касата те могат да си купят билет за спектакъла на цена 10 лв.
Тримата млади актьори се присъединиха към драматичната трупа на театъра в старата столица през септември 2021 г. Никол Бойчева и Боян Фърцов са възпитаници на Випуск 2021 на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където се дипломират в класа на проф. Пламен Марков. Кирил Милушев е завършил Департамент Театър при Нов български университет в класа на Елена Панайотова. Младите таланти идват от различни градове, но вече са влюбени във Велико Търново и неговата публика.
Въпреки, че са едва в началото на своя творчески път, и тримата имат редица успешни изяви на театралната и филмова сцена. Техният дебют във великотърновския театър бе в спектакъла „На изток от Рая“ по емблематичния роман на Джон Стайнбек. „Не сме от тях“ по Чудомир, „Хъшове“ по мотиви от повестта „Немили-недраги“ на Вазов, театрално-музикалният спектакъл „Амадеус“ и комедията „Скакалци“ са другите заглавия, в които те участват.
Сега заедно с гост-режисьора Надя Панчева репетират семейна драма „Стъклената менажерия“ на Тенеси Уилямс. Постановката ще се играе в камерна зала, а премиерата е на 21 декември.
Билети за представленията на „Не сме от тях“ и „Стъклената менажерия“ се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново, както и онлайн на сайта https://teatarvtarnovo.com/.
Снимки – архив МДТ от спектаклите «Не сме от тях», «Амадеус» и «Скакалци»

loading...
Пътни строежи - Велико Търново