21 медала и 7 купи завоюваха момичетата от студио “Динамик”

Публикувано на вт, 10 Дек. 2019
426 четения

21 медала и 7 купи спечелиха от XII национален танцов фестивал “Децата ни танцуват” в Пловдив момичетата от великотърновското танцово студио “Динамик”. 28-те възпитанички на ръководителката на състава Валентина Караиванова представиха 37 танца, от които 22 бяха наградени от журито. Златният медал заслужи 12-годишната София Панова с хореографията “Амира” в стил съвременни танци. Момичетата от “Динамик” завоюваха 9 сребърни и 11 бронзови медала за солови и дуетни изпълнения, а 6-те купи бяха за груповите им изяви. Купа и Диплом за принос в развитието и популяризирането на танцовото изкуство получи и тяхната ръководителка. Танцьорките от “Динамик” бяха единствените участници от В. Търново.
“Първоначално бях подготвила 41 танца, но времето беше малко. Тъй като не успяхме да ушием всички костюми, 4 хореографии отпаднаха. Повечето танци, с които участвахме, бяха съвсем нови и ги представяхме за първи път пред публика. Много от тях също са сред наградените, така че бих определила участието ни като отлично”, сподели Валентина Караиванова.
Тя допълни, че още днес предстои ново 30-минутно участие на състава на сцената на Коледния базар в парк “Марно поле”. В неделя момичетата ще излязат и пред публиката в голяма зала на Общината, където ще се проведе Националният конкурс за изпълнители на популярна песен и танцово изкуство “Звезден сблъсък”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново