160 музиканти под пагон идват за фестивала на военните духови оркестри

Публикувано на вт, 18 сеп. 2018
406 четения

Четири формации с общо 160 музиканти ще вземат участие в 12-ото издание на Международния фестивал на военните духови оркестри, който ще се проведе в старата столица от 21 до 23 септември. Специално за събитието в старата столица ще пристигнат Представителният оркестър на въоръжените сили на Полша, Представителният оркестър на военноморските сили на Украйна, Гвардейският оркестър от София. В дефилетата и концертите ще се включи и Фестивалният оркестър при Националния военен университет “Васил Левски”.
Официалното откриване на музикалния форум е в петък от 17.00 часа пред Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”. Преди това ще има дефилир на участниците, който ще премине по ул. “Васил Левски” – от студентския стол до театъра. По време на официалното откриване музикантите ще зарадват публиката с общи изпълнения на пет творби от класическа до съвременна музика на български и чужди композитори.
В Деня на Независимостта – 22 септември, музикантите ще вземат участие в празничното шествие от площад “Цар Асен II” до паметник “Майка България”. След завършване на шествието на площада пред Общината всяка от формациите ще изнесе своя шоу-програма, която ще е в рамките на 15 минути. Изявата на военните музиканти ще започне в 12,00 часа. Фестивалът ще завърши в неделя.
с индивидуални изпълнения на участниците на площада пред Царевец, които ще започнат точно в 10.00 часа.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново