12 безплатни спектакъла предлага на зрителите националният театрален фестивал в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 21 сеп. 2022
251 четения

С 12 безплатни спектакъла в рамките на 4 дни ще зарадва зрителите си националният фестивал на аматьорските театри “Камъка”. Той ще се проведе в салона на читалище “Напредък” в Г. Оряховица от 6 до 9 октомври включително и ще събере актьорски състави от В. Търново, Габрово, Банкя, Килифарево, Самоводене, Първомайци, Драганово, Козаревец и Кортен.
Началото на фестивала ще бъде поставено на 6 октомври в 16 ч. с постановката “Застреляй идиотите” на Младежко театрално студио “Талантино” при Младежкия дом в Килифарево към Младежки дом В. Търново. В 19 ч. на същия ден ще започне официалното откриване на събитието, а след него публиката ще може да види представлението “Супер секс таблетка” на Драматичен театър при НЧ “Съединение” – Драганово. На 7 октомври зрителите ще могат да видят две заглавия – от 16 ч. “Спящата красавица” на Детски театър “Вълшебник” при ОУ “Неофит Рилски” – Габрово, и от 19 ч. “Underground” на Теартална трупа “Парашкев Парашкевов” при НЧ “Земеделец” – Козаревец. На 8 октомври в 11 ч. ще започне представлението “Дивите лебеди” на гостуващия извън фестивалната програма състав на Детска балетна школа “Класика” при НЧ “Надежда” – В. Търново. В 13 ч. Младежкият театрален състав “Шест плюс” при НЧ “Априлов – Палаузов” – Габрово ще представи пиесата “Лелята на Чарли”, а в 16 ч. Театрално студио “Смехурко” при Център за изкуства, култура и образование “София”, филиал Банкя”, ще предложи на публиката постановката “Училище за мъже”. В 19 ч. дневната програма ще завърши със спектакъла “Оскар” на Театрална трупа “Жар” при НЧ “Пламък” – В. Търново. В последния фестивален ден афишът включва 4 спектакъла: от 10 ч. “Сватбата на мишока Мики” на Театрално студио “Смехурко”, от 12 ч. “Вампир” на Театрален колектив при НЧ “Иван Вазов” – Първомайци, от 15,30 ч. “Женското му царство” на Представителен театрален колектив при НЧ “Светлина” – Кортен и от 17 ч. “Една за всички, всички за една” на Младежки театрален колектив “Таланти” при НЧ “Извор” – Самоводене. Фестивалната програма ще завърши с официално закриване, чийто начален час е 18,30.
Входът за всички театрални спектакли е свободен, посочват организаторите на събитието от НЧ “Напредък” в Г. Оряховица.
Целта на Фестивала на аматьорските театри “Камъка” е таланти от цялата страна, запленени от магията на театралното изкуство, да покажат в една благородна конкуренция своите дарби и артистични способности. В него имат право да участват театрални състави от училища, читалища, детски комплекси, младежки домове, частни формации и други, които се разпределят във възрастови групи. Фестивалът има състезателен характер, а носителите на наградите се определят от професионално жури.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново