Заловиха мъже с 13 кг контрабанден тютюн

Публикувано на чт, 9 Ян. 2014
390 четения

Двама мъже бяха задържани във вторник с голямо количество тютюн без изискуемия акцизен бандерол. И двамата са от известното с търговците на контрабандни тютюневи изделия плевенско село Буковлък.
След предварително получена информация, униформени служители спрели за проверка 23-годишния Р. С. в района на жп гарата в Стражица. Младият мъж носел обемист сак и полицаите настояли да проверят какво носи в него. Оказало се, че чантата съдържа 53 прозрачни плика, съдържащи суха, жълто-кафява листна маса с мирис на тютюн. Общото тегло на стоката било 10,6 кг. Освен пликовете, в сака имало и 3000 празни хартиени гилзи за цигари. Мъжът не е дал обяснение за къде е бил предназначен нелегалният му товар. Той е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, а контрабандната стока е иззета. Срещу Р. С. е образувано бързо производство.
В същото денонощие полицаи извършили проверка и в кооперативния пазар в Павликени. Униформените установили, че 70-годишният К. П. от Буковлък продава тютюн на тържището. Общо 15 пакета с 2,7 кг от нелегалната стока били открити в него и иззети. По случая е образувана преписка, но тъй като откритото количество е сравнително малко, мъжът ще се отърве само с административно наказание.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново