Задържаха телефонен измамник от Ветово

Публикувано на чт, 26 сеп. 2013
506 четения

Криминалисти задържаха телефонен измамник, участвал в схема, при която преди два дена 77-годишна жена от Горна Оряховица бе излъгана да даде голяма сума пари за операция. На домашния телефон на бабата се обадил непознат, който се представил за д-р Илиев и поискал 7000 лева. Те били необходими за спешна операция на сина на жената, който уж си бил счупил крака. По-късно бабата предала 4000 лева на “куриер”, представил се като Мирослав. Часове по-късно възрастната жена разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.
След незабавни действия по разследването, криминалистите установили, че въпросният “Мирослав” се е насочил към тръмбешкото село Куцина. Полицаите не успели да го открият, но направили засада в селото, където установили, че се е навъртал заподозреният.
Същата вечер оставените на пост полицаи забелязали подозрителен мъж да се промъква в района. Повдигнал голям камък и извадил оставен отдолу пакет. В този момент криминалистите го обградили и закопчали с белезници. Оказало се, че в пакета са същите 4000 лева, които по-рано бабата предала на мнимия куриер. Задържаният се оказал 43-годишният Димитър Д. от Ветово. Той е криминално проявен и осъждан четири пъти за ДДС-измами. Според версията на разследващите, “мулето” е било инструктирано да остави парите на определено място, за да се избегне директен контакт с преките извършители на измамата. Ролята на Димитър е била да пренесе парите до Ветово, срещу което е щял да получи част от сумата. Той е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Работата по установяване на останалите престъпници в схемата продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново