Задържаха четирима за кражба на над 122 000 лв. и луксозни часовници

Публикувано на вт, 17 ян. 2023
4656 четения

Районният съд във Велико Търново задържа под стража четирима мъже, привлечени в качеството на обвиняеми за кражба на пари и вещи от жилище в Дебелец.
В. С., Й.И.,С.Д. и И. Д са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 01/02.01.2023 г. в град Дебелец, общ. Велико Търново, те проникнали в чужд имот чрез повреждане на прегради, здраво направени за защитата му. Четиримата апаши срязали оградната мрежа и разбили входната врата и отнели от владението на собствениците 21 700 лева, 51 300 евро с левова равностойност 100 334,08 лева, 200 щатски долара с левова равностойност 372, 54 лева, 4 бр. UPS устройство, 2 бр. рутери, три часовника марки „Фестина“, „CITIZEN“ и „Roberto Cavalli“, като кражбата е в големи размери и представлява опасен рецидив по отношение на В.С.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицата, наличието на опасност да се укрият и да извършат други престъпления, поради което Районен съд – Велико Търново е уважил исканията на  прокуратурата за вземане на мерки за неотклонение „ Задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми.
Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново