Задържаха студент, тръгнал да бие полицай

Публикувано на пн, 10 Дек. 2012
166 четения

22-годишен мъж от Плевен е задържан при опит да налети на бой на полицейски служител.
Произшествието станало около 30 минути след полунощ в петък. Н. В. излязъл с приятелката си по-рано вечерта и двамата отишли да се черпят. Младият мъж, който е студент в Свищов, обърнал няколко чашки и когато двамата решили да се прибират, бил вече здраво подпийнал.
Докато се връщали към квартирата си, двамата минали покрай сградата на Районното управление на полицията в крайдунавския град. До един от паркираните патрулни автомобили стоял полицай. След като го забелязал, Н. В. казал на приятелката си, че униформеният го дразни и ще отиде да се сбие с него.
Според по-късно дадените данни от събраната информация, Н. В. и нападнатият служител не се познават, нито последният е писал актове или е задържал плевенчанина. Приятелката на Н. В. го помолила да не прави глупости и го издърпала встрани. Двамата продължили по пътя си, но след няколко метра пийналият студент се обърнал, отишъл до полицая и се опитал да го удари с юмрук в лицето. Атаката му била веднага парирана, след което мъжът бил закопчан и отведен в управлението. Там той се държал крайно арогантно, като не спирал да заплашва задържалия го полицай.
С полицейска мярка за задържане за срок от 24 часа по ЗМВР Н. В. е оставен в ареста до сутринта. Срещу него е започнато бързо производство за хулиганство.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново