Задържаха под стража двама обвиняеми за трафик на мигранти

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
451 четения

Районният съд във Велико Търново взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама обвиняеми за трафик на мигранти.
В. К., на 33 години и на И. М., на 18 години, са привлечени като обвиняеми за това, че на 25.09.2023 г. на пътя Велико Търново – Гурково на територията на община Велико Търново, в съучастие помежду си и с А. М. и тримата като съизвършители, противозаконно подпомогнали 13 чужденци (граждани на Република Сирия, без валидни документи за самоличност, от които 11  пълнолетни лица, 1 непълнолетното лице и 1 малолетното лице), да преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието било извършено чрез използване на моторни превозни средства – лек автомобил „Форд Мондео“ и лек автомобил „Рено“, по начин опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобил и с цел да набавят за себе си имотна облага.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемите, като е налице опасност те да се укрият и да извършат други престъпления, поради което по отношение на двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново