Задържаха петима свищовлии за серия от взломни кражби

Публикувано на пн, 18 Февр. 2013
326 четения

Петима младежи от Свищов са задържани за серия от взломни кражби от имоти. Криминалистите стигнали до тях в хода на разследване по сигнал за кражба на земеделски сечива от вила в местността Куюговец. Апашите проникнали в имота, след като взломили прозорец.
По случая била започната преписка, а две седмици по-късно били установени извършителите – Е. И. (19 г.), Д. А. (21 г.), Д. М. (20 г.) и две момчета на 15 и 16 г. Нито един не е известен на органите на реда. Четиримата признали, че са извършили още четири кражби от началото на годината до края на януари. Крадците влизали в имотите, без да ползват специални средства, като напъвали нестабилни входни врати и прозорци. Крадяли най-често битови изделия от метал, които по-късно предавали за скрап. Част от предметите били установени и върнати на собствениците. Преписките по отделните случаи са докладвани на Районна прокуратура – Свищов, с мнение за образуване на досъдебно производство.
19-годишният А. Н. от Лясковец и две момичета на 16 и 17 г. от Горна Оряховица са задържани за серия от кражби на пари от кафе-автомати. В края на миналата седмица бил получен сигнал за разбита вендинг-машина на ул. “Моно Тодоров” в Горна Оряховица. От монетника били откраднати 35 лв. Полицаите стигнали до извършителите, които по-късно признали, че от 29 януари до 14 февруари са обрали още три машини в града. Тримата открили бърз метод да отварят устройствата, като бъркали с ръка в отвора за подаване на напитките и взломявали пластмасова скара във вътрешността. Материалите по преписката са докладвани в прокуратурата. А. Н. е известен на органите на реда и е осъждан за кражби. Двете момичета също имат криминални регистрации за същото престъпление.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново